Η Αθήνα αλλάζει -Η 62 χλμ. Αττική Οδός του ποδηλάτου θα διασχίζει 15 δήμους - iefimerida.gr

Η Αθήνα αλλάζει -Η 62 χλμ. Αττική Οδός του ποδηλάτου θα διασχίζει 15 δήμους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ούτε 5, ούτε 10, αλλά 62,5 χιλιόμετρα μήκος θα έχει ο νέος δρόμος που θα κατασκευαστεί στην Αττική. Ενας δρόμος αφιερωμένος στους πεζούς και στους ποδηλάτες. Τα αυτοκίνητα θα απαγορεύονται αυστηρά.

Η «Αττική Οδός του Ποδηλάτου» θα ξεκινά από τους Αγίους Αναργύρους και θα καταλήγει, αφού διασχίσει 13 δήμους, στο Λαύριο. Θα ακολουθεί την εγκαταλελειμμένη σήμερα σιδηροδρομική γραμμή Αγιοι Ανάργυροι-Λαύριο. Μάλιστα, προβλέπεται ακόμη και δυνατότητα επέκτασης κατά 8 χιλιόμετρα προς το Σούνιο.

Το φιλόδοξο σχέδιο, που παρουσιάζει σήμερα η εφημερίδα «Τα Νέα», διενεργήθηκε από το Εργαστήριο Βιώσιμης Κινητικότητας του ΕΜΠ για λογαριασμό της Περιφέρειας Αττικής και αυτή την περίοδο βρίσκεται σε φάση διαβούλευσης. Η γραμμή θα αποτελεί τμήμα του ευρύτερου μητροπολιτικού δικτύου ποδηλάτου της Αττικής το οποίο έχει θεσμοθετηθεί από το Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας - Αττικής 2021.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ